Menu

Wat is Unified Communications?

Unified Communications staat voor de technische integratie van allerlei vormen van communicatie zoals e-mail, instant messaging, webconferenties, real-time samenwerking, ondersteuning van mobiele apparatuur en integratie van telefonie.

Lokaal of in de cloud samenwerken

Unified Communications (UC) oplossingen worden vaak lokaal of in de cloud aangeboden. Dit gebeurt veelal in combinatie met samenwerkingstools, zoals Microsoft SkyDrive en Lync, waardoor meerdere gebruikers tegelijkertijd aan een project kunnen werken. Door in uw organisatie een UC-oplossing te implementeren, verbetert de gehele informatieketen.

Medewerkers hoeven geen documenten meer heen en weer te mailen, want deze staan centraal opgeslagen in de cloud en zijn dus voor iedereen toegankelijk. Hierdoor wordt onderling samenwerken eenvoudig en soepel geïntegreerd in de bestaande bedrijfsprocessen.

Unified Communication is altijd maatwerk

Het inzetten van een succesvolle UC-oplossing is maatwerk. Het vraagt de nodige oriëntatie en analyse om met UC uw bedrijfsprocessen efficiënter te maken en de arbeidsproductiviteit te verhogen. Hoe ziet uw bedrijfscultuur eruit? Hoe zijn de verhoudingen tussen uw medewerkers? Welke hardware is het meest geschikt voor uw organisatie?

Antwoorden op deze en meer vragen zijn leidend voor een succesvolle implementatie. Ook is het belangrijk de specifieke gebruikerswensen in kaart te brengen, zoals toestelgrootte en bereidheid tot flexwerken. BTC helpt u bij het vinden van de juiste antwoorden op deze vragen.

De voordelen van Unified Communications

Een UC-oplossing zorgt ervoor dat alle medewerkers binnen uw organisatie in verbinding staan met klanten, met elkaar, met partners en met leveranciers. Medewerkers profiteren niet alleen van een betere bereikbaarheid, maar delen documenten ook veel eenvoudiger. Zij wisselen bijvoorbeeld realtime informatie en gegevens uit of werken samen aan een project vanuit verschillende locaties. Door deze flexibiliteit wordt uw bedrijfsvoering efficiënter en productiever.

Een andere belangrijke meerwaarde is ‘presence’ informatie, waarbij de beschikbaarheid en bereikbaarheid van elke medewerker altijd bekend is voor samenwerkende partijen. Gemiste oproepen en inspreken van voicemails zijn hierdoor verleden tijd. Bovendien kunnen mobiele telefoons gekoppeld worden aan het vaste nummer, zodat de bereikbaarheid fors toeneemt. Doordat uw onderneming met UC via internet belt, dalen ook de belkosten.

Multichannel-communicatie

Door naast de traditionele telefoon ook VoIP, chat, e-mail of een gedeeld bureaublad in te zetten, zijn uw medewerkers flexibel en optimaal bereikbaar. Hierbij kunnen we alle soorten mobiele apparaten verbinden met uw bedrijfsnetwerk. Voorheen waren UC-oplossingen voornamelijk geschikt voor grote corporate-organisaties, maar doordat het bedrijfsleven steeds vaker smartphones en tablets gebruikt, wordt UC steeds breder ingezet. UC beperkt zich niet tot één specifiek platform, maar kan voor verschillende (mobiele) besturingssystemen ingezet worden.

Deze zakelijke communicatiemiddelen zijn niet nieuw, maar door open architecturen en goedkopere breedbandcapaciteit wordt het mogelijk om deze verschillende onderdelen op geheel nieuwe manieren samen te brengen. Een instant messaging-applicatie, uw telefoon of uw e-mail haalt bijvoorbeeld ál uw bedrijf interne en social networking-tools binnen in één enkele omgeving.

Wat betekent Unified Communications voor uw bedrijf?

Met een Unified Communications oplossing kunt u de productiviteit en innovatie krachtig stimuleren. Het resultaat is een gebundelde communicatie- en samenwerkingsomgeving die voor de gebruikers veel gemakkelijker is in het gebruik en die voor de IT-afdeling veel eenvoudiger te configureren, te beheren en te onderhouden is.

De kosten van de vele verschillende communicatie- en samenwerkingsoplossingen gaan omlaag. De productiviteit en performance nemen toe en u profiteert van betere samenwerking die een stimulerend effect heeft op de innovatie.

Lees meer over Unified Communications diensten zoals:

Interesse of vragen?

Neem contact met ons op

Interesse of vragen?

Neem contact met ons op

Bel met één van onze medewerkers 088 – 411 00 11

Wij nemen contact met u op

Alle contactgegevens

Videos

De toekomst verbindt ons nú
Algemene voorwaarden